Logo
 


Torsdag d. 8. februar 2018 kl. 19.00

 

charlottebech

Foredrag af læge Charlotte Bech

 

Ayurveda, som er Indiens tusindårgamle holistiske sundhedssystem, omsætter Østens tidløse visdom til praksis i hverdagen. Ayurveda har 40 naturlige behandlings- og terapiformer uden skadelige bivirkninger, f.eks. udrensning, kost, urter, lydterapi og meditation, som styrker vores naturlige modstandskraft mod sygdom, bevarer ungdommeligheden til langt op i årene og øger livskvaliteten. De omfattende positive resultater af Ayurveda er videnskabeligt dokumenteret. I Ayurveda findes der 108 kropstyper, som kan forenkles til tre kropstyper.

 

I dette foredrag vil vi se på, hvordan vi kan få gavn af at kende kropstyperne i vores hverdag ved at belyse følgende emner:

 

  • Hvorfor er nogle mennesker nervøse og andre rolige?
  • Hvorfor tager nogle på i vægt og andre kan spise som det passer dem?
  • Hvorfor sover nogle godt og andre overfladisk og uroligt?
  • Hvad er de tre kropstyper vata, pitta og kapha og hvordan genkender vi dem?
    Tre slags råd til hver af de tre kropstyper om livsglæde, søvn, kost, motion, bolig, relationer og arbejde.

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge, med en baggrund indenfor mavetarmkirurgi på Gentofte Amtssygehus, som læge i intern medicin på Rigshospitalets afdeling for lymfekræft, samt som læge i obstetrik i Tennessee USA. Siden 2001 har læge Charlotte Bech ydet lægefaglig rådgivning i sin privatklinik, hvor hun supplerer det bedste fra den gængse lægevidenskabelige behandling med de bedste og mest veldokumenterede naturlige, skånsomme og effektive behandlingsmetoder, som motion, kost og livsstil, yoga, yogaens sundhedskomponent ayurveda og Transcendental Meditation. Desuden har hun undervist andre læger i dette siden 2012.